Bemutatkozott a Nokia 216

Bármennyire is Nokia, ez még a Microsoft termékének minősül. A Nokia 216 bár nevében a Nokia 215 felett helyezkedik el, tudásában messze nem olyan szintet képvisel.

1474368493_be0ecef2-0eff-4896-a417-898d72c41af5

Bár a Nokia mobiltelefonok gyártási, értékesítési jogait eladta a Microsoft, most úgy tűnik, hogy kikerült az “utolsó mohikán” a redmondiak mobiltelefonos történetében. Bár a telefon már egyszer megmutatkozott a kínai szabadalmi szerveken keresztül, akkor még nem lehetett biztosra venni, hogy valóban a Nokia égisze alatt jelenik meg.

A Nokia 216 hozza a szokásosat, ami manapság a Series30+ mobilos platformra épülő Nokia telefonoktól elvárható. 2.4 hüvelykes TFT kijelzője 320×240 pixel társaságában gondoskodik a tartalmak megjelenítéséről. A telefonnál gondoskodtak a memória meglétéről, így a “kis” készülék 16 MB RAM-al büszkélkedhet. Az adattárolással sem lesz probléma, hisz a ‘Series30+’-nak köszönhetően képes akár 32 GB-os microSD kezelésére is.

bda3bd54-77af-4525-9609-7f586c564a2b

A praktikus kiegészítők – mint a beépített zseblámpa, az FM rádió, MP3 és videó lejátszási lehetőség -, szintén megtalálható a készülékben. A Microsoftnak köszönhetően előre telepítve megtalálható lesz a telefonon az Opera Mini böngésző, az Opera Mobile Store alkalmazásbolt, Facebook, a Bing Kereső és az MSN Időjárás. Valamint egy Gameloftnak köszönhetően egy évnyi ingyenes játékletöltés is.

Kamera terén mind az előlapi, mind a hátlapi VGA felbontású (0.3 megapixel), viszont mindkét kamerához jár a vaku. Így akár sötétben is csinálhatunk selfie fotókat. Az extra opciók között megtalálható a Glance Screen, Bluetooth 3.0 és az IPv6 támogatás. Az energiaellátásről egy 1020 mAh-s akkumulátor gondoskodik.

A 24 napos készenléti időre és 18 órányi telefonálásra képes Nokia 216 előszőr Indiában fog debütálni a következő hónapban 37 dolláros (kb. 9960 Ft) áron. Az árért cserébe a telefon kapható lesz fekete, fehér és halvány kék színekben, valamint akár Dual SIM-es változatban is.

Forrás: Microsoft

Reklámok

Bemutatkozott a Nokia 216” bejegyzéshez ozzászólás

    1. Series30 és Series30+ (amit a Nokia 216-on is fut) soha nem rendelkezett email klienssel. Az ilyen funkciók a Series40, Series40 Touch és az Asha Software Platform alatt futó modellek rendelkeztek.

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.