Egy titokzatos Nokia bukkant fel

Bár több forrás is azt állítja, hogy a Nokia az idei év végére több eszközről is le fogja rántani a leplet, a finnek nagyon ügyesen elrejtenek sok-sok információt a készülékeikről. De persze nem tudnak mindenhol elbújni, és ezt a teljesítmény tesztek eredményei tudják legjobban “bojkoltálni”.

nokia-c1-android-smartphone

A kép csak illusztráció

Az új Nokia a Primate Labs Geekbench Browsers oldalán jelent meg, és a teljesítményadatok alapján úgy tűnik, hogy egy középkategóriás modellről esik szó. A Nokia D1c névre hallgató készülék többször is átesett teljesítmény teszten, melyben többek közt a telefon processzorait izzasztották meg.

Az adatok és mérések alapján a telefon lelkét nagy valószínűséggel egy Qualcomm Snapdragon 430 lapka adhatja, melyhez Adreno 505 grafikus gyorsító és 3 GB RAM is társítva lett. Magán a lapkán egy nyolcmagos processzor kapott helyet, melyen minden egyes mag 1.4 GHz teljesítésére képes.

Az már a teljesítmény-teszt alapján vitathatatlan tényként kezelhető, hogy az újkori Nokiák – tetszik vagy sem – már Android alapon fognak futni. Nagy valószínűséggel a legfrissebb Android, azaz a Nougat 7.0 fogja a telefon rendszerének alapját adni. Talán az is borítékolható, hogy az új eszköz arzenál alkalmából egy kezelőfelület átfaragását is megkísérlik a finnek (talán) a Z Launcher frissítésével.

Mindenesetre mindenképp meg kell várnunk a hivatalos bemutatókat, mert addig is csak félig-meddig igaz állításokra alapozhatjuk, hogy milyenek lesznek a jövő Nokiái. Így ezen hírrel kapcsolatban senki ne vegyen semmit még készpénznek, hisz a bemutató(k) még odébb lesznek, és addig bármi kiderülhet.

Forrás: Primate Labs

Reklámok

Egy titokzatos Nokia bukkant fel” bejegyzéshez ozzászólás

  1. 6+4 db ikon a kezdőképernyőn 2016-ban, ez viccnek is rossz. Ennél még az iOS is jobb, nem beszélve szinte bármelyik Androidos launcherről, vagy akár a WP-s csempékről. Mintha nem tudnának tanulni a hibákból. Ha ez marad, szerintem megint bukta lesz.

    1. Ha a Z Launcher-ről beszélsz, akkor csak jelezném, hogy messze nem egy kezdőképernyője van a launchernek, továbbá, ha a Nokia tényleg ezzel a kezelőfelülettel viszi tovább a telefonjait, akkor nyilván fog még rajta faragni 😉

      1. Igaz, utánanézhettem volna, de még így sem estem hanyatt tőle, és én nem is ezzel a képernyővel reklámoznám a visszatérésemet. Egyelőre úgy néz ki, hogy az 1001. versenyző is beszáll az Androidos versenybe… Szerintem valamelyik újabb rendszert kellett volna inkább megvenniük, amik most tévéken futnak.

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.