A Windows 10 Mobile-ra fog fókuszálni a ‘Redstone 2’ frissítés

A múlt héten megtartott Microsoft Ignite konferencián sok-sok újdonságról esett szó, de a legnagyobb figyelmet most a Windows 10 Mobile-nak szentelték. Ugyanis érdekes módon a Microsoft a mobilos platformra fekszik rá jobban, most hogy a PC-s variáns stabil alapokon áll.

1474987426_rs2_lkdsnflae

Érdekes egybeesés, hogy a Microsoft egyben arra is probálja jelenleg ösztönözni a gyártó partnereket, hogy rukkoljanak elő kis méretű – jórészt 7-8 hüvelykes – tabletekkel, amelyeken a Windows 10 Mobile fut. Ugyanis nem minden esetben van szükség teljesértékű Windows 10-re PC esetén, hisz a Continuum az elvégzendő feladatok egy részét ki tudja szolgálni még az üzleti szférában is.

És ebből következik az, hogy a Redstone 2 kódnevű fejlesztés elsőszámú “célpontja” maga a Continuum lett, amely egy PC-szerű élményt képes adni Windows 10 Mobile-t használóknak. Több olyan újdonsággal fog bővülni a Continuum, ami eddig nem minden esetben volt a felhasználi élmény egyik meghatározó eleme.

1474987414_rs2_kjfvakjr

Elsők között a telefon nyugodtan alvó módba teheti magát, így nem kell amiatt aggódni, hogy egy esetleges figyelmetlenséget követően a Continuum összeomlik, mert a telefon éppen készenlétbe helyezte magát. A másik nagy újítás, hogy a Connect szolgáltatásnak köszönhetően a telefon képes lesz vezetéknélküli kapcsolódásra Bluetooth-on keresztül, anélkül, hogy a dokkolóra kötnénk a telefont. Persze a dokkolóra továbbra is szükség lesz, de a kiegészítő érzékelni fogja a Bluetooth kapcsolat jelenlétét, így azonnal aktiválásra kerül a Continuum mód.

További fontos újítás, hogy a frissítés megjelnését követően képesek leszünk a Start menü testreszabására. Ugye jelenleg csak a telefon Kezdőképernyőjét tüközi a Continuum, de az újítással egy egyedi Start manüvel dolgozhatunk nagyobb kijelzőkön, függetlenül attól, hogy éppen milyen elrendezés fogad a telefonon. Hogy  a PC-szerű élmény tovább legyen fokozva, lehetőség fog nyílni ablakok átméretezésére, így akár egyszerre négy alkalmazás felülete is megjelenhet a kijelző, valamint egyénileg méretezhetjük ablakainkat használatnak megfelelően. Ezen felül a Tálcán képesek leszünk alkalmazásokat rögzíteni, mint ahogy azt PC-s Windows 10 esetén megtehetjük.

1474987420_rs2_kjnksjrdgnlkjersbgkl

Ezt megfejelik még az üzleti felhasználók számára hasznos csoportos frissítéssel, melynek köszönhetően az adminok USB kapcsolaton keresztül több eszköz frissítését is el tudják végezni. Az auditív funkciókat fogja erősíteni, hogy a Windows 10 Mobile ‘Redstone 2’ alkalmas lesz az SMS-ek naplózására, és ezek a naplófájlok távolról is elérhetőek és ellenőrizhetőek lesznek a vállalatok számára. A Direkt Wi-Fi is egy kisebb fejlesztésen fog átesni, melynek következtében alkalmunk lesz távolról leállítani PIN kód beírásával.

A konferencián a kérdések között felmerült, hogy mi lesz az ARM64 architektúra alkamazásával. A Microsoft munkatársai megjegyezték, hogy a Windows 10 Mobile képes futni 32- és akár 64bites eszközökön, így korlátozás nincs a gyártók részére. Továbbá a Windows-os telefonok maximálisan 4 GB RAM használatával bírnak el, ami a fejlesztők szerint több mint sok, amire a Windows 10 Mobile-nak szüksége van, de azt elismerik, hogy fontos különbség rejlik abban, hogy egy eszköz mely architektúra előnyeit aknázza ki.

Viszont némi üröm az örömben, hogy bennfentes információk szerint a ‘Redstone 2’ frissítéséig várnunk kell még 2017 áprilisáig, amire ezen funkciók hibáinak nagy részét biztosan ki tudják javítani, és használhatóvá tudják tenni a publikum számára is.

Forrás: Neowin

Reklámok

A Windows 10 Mobile-ra fog fókuszálni a ‘Redstone 2’ frissítés” bejegyzéshez egy hozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.