“Ki” az a Nokia 6770 Slide?

Rendhagyó módon ilyen titokzatos címmel lett illetve egy olyan Nokia, amely bár elkészült és több fejlesztő kezében is járt, a publikum mégsem ismerhette meg. Persze nem a Nokia 6770 Slide az egyetlen, aki soha nem jutott el az értékesítésig, viszont meg kell hagyni, hogy van pár lelkes Nokia gyüjtő, akkor ilyen kincseket felfedezhetünk.

nokia_6770_slide_prototype_unreleased-eskmaemo_2

Nokia Collectors és Symbian Zone – két, évek óta aktív VKontakte csoport, mely időről időre olyan Nokiákról rántja le a leplet, amelyek jó részt soha nem látott átlag felhasználói kéz, csak a gyári alkalmazottak között járt kézről kézre. A most nyilvánosságra hozott Nokia telefon a 67xx széria újdonsült tagja lehetett, és méretben valahol a Nokia N86-hoz ált volna közelebb, csak árfekvésben egy kicsit lejjebb adták volna, ahogy a különböző sorozatok között megszokott volt.

Nyilván, akik már régebb óta rajongói a finn márkának, azok között sokan ismerhették a Nokia 6760 Slide-ot, mely egy meglepő egyedi megjelenéssel debütált még 2009-ben a piacon. Az addig megszokott hagyományos gombkiosztás + kihajtható qwerty billentyűzet kombinációját itt a Nokia teljesen felborította. A hagyományos numerikus gombsor el lett felejtve, csak a legszükségesebb kezelőszervek kaptak helyet a kijelző alatt – minden más a kicsúsztatható teljesértékű qwerty billentyűzeten kapott helyet.

Nos a Nokia 6770 Slide egyrészt a 6760 Slide szellemi utódja lett volna, viszont szakított volna az előd egyediségével, és inkább a “hagyományos” csúszkás telefonok kategóriájában versenyzett volna tovább, megfejelve prémium minőségű anyaghasználattal. De nehogy csak a szócséplés haladjon, íme néhány adat a készülék tudásával kapcsolatban:

  • fém keret és fém csúszka
  • ABS műanyag készülékház és hátlap
  • Symbian OS 9.3 (S60 3rd Edition) Feature Pack 2
  • 2.6 hüvelykes kijelző QVGA (240×320 pixel) felbontással
  • 5 megapixeles hátlapi kamera autofókusszal és vakuval
  • sztereó hangszórók (az N-szériához hasonlóan)
  • vékony töltő szabvány (2 mm-es csatlakozó)
  • 3.5 mm-es audio-jack csatlakozó
  • DVB-H TV modul (földfelszíni tv adások vételére)
  • microUSB csatlakozó (adatátvitel + töltés)

Ha azt nézzük, hogy mikori évjárattal rendelkezik, akkor azt lehet mondani, hogy hozta volna a Nokia által megszokott kötelező színvonalat és tudást. De úgy tűnik az akkori vezetőség nem bólintott rá a telefon kiadására, így maradt egy fejlesztő eszköz. Mindenesetre a képekben érdemes gyönyörködni.

Forrás: AllAboutSymbian

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.