Ballmer ismét “odaszúrt” a Microsoftnak

Steve Ballmer, a Microsoft előző vezérigazgatója továbbra sem kíméli a Microsoftot, éles nyelvének köszönhetően ismét odaszúrt egy kicsit a redmondi vállalatnak. Ballmer többek közt a telefonos üzletágat is szóba hozta.

Microsoft Launches New Phone 8 in San Francisco

Érdekes tényekre derített fényt Steve Ballmer a legutóbbi, Bloombergnek adott interjúban, amiben többek közt rátért a Windows Phone ökoszizstémára. Többek közt Ballmer munkájának és igyekezetének köszönhető, hogy a 2011-ben bemutatásra került a Windows Phone 7 és az arra épülő  okostelefonok első generácójá, valamint hogy megjelentek a Surface modellek. Ám elmondása szerint ez hamarabb is bekövetkezhetett volna, ha barátja – és egyben a Microsoft társalapítója – Bill Gates nem vétózza meg az ötletét.

“Volt egy alapvető nézeteltérésünk arról, hogy mennyire fontos lett volna, ha nyitunk a hardveres piac felé is…Én már javában toltam volna a Surface-t. Kicsi volt a keret — kicsit vonakodtak a támogatást illetően is. Aztán akkor értük el a csúcspontot, amikor meg kellett beszélni, hogy mit kell tennünk a telefonos üzletággal”

Ballmer ezzel többek közt utalt a Nokia telefonos üzletének felvásárlására is, amely a Microsoftnak több, mint 9 milliárd dollárjában került – amit aztán végül a jelenlegi vezérigazgató Satya Nadella vett át. Végső soron Ballmer bánja, hogy nem léptek be hamarabb a hardveres üzletágban, nagy figyelmet szentelve a telefonos szférara:

“Az már hamar kiderült, hogy az egységes hardver üzleti oldala gyorsabb és figyelemfelkeltőbb volt, mint az a PC-knél, ahol szétválasztásra kerültek a chipek, a rendszerek és a szoftverek, viszont a mobil világban ez nehezebb fogjuk reprodukálni…”

Ballmer megjegyzései tökéletesen tükrözik azt a tényt, amit még múlthéten Satya Nadella nyilatkozott, miszerint elismerte, hogy a Microsoft “egyértelműen hiányzik az okostelefonpiacról”. Nadella azonban most olyan erőfeszítéseket tesz, hogy a Microsoft egy új kategóriát hozhasson létre – amit többek közt összpontosítana a cég megújult szolgáltatásaira, valamint a Surface csapat kemény munkájára, aminek köszönhetően egy nagyobb figyelmet szentelhetnek egy új kategória megteremtéséhez.

Forrás: Windows Central

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.