Videón a Nokia ‘Moonraker’

Akik régebb óta követnek minket, azoknak ismerősen csenghet a ‘Moonraker’ név, ami nem más, mint a Nokia első okosórája, ami soha nem látta meg a napvilágot, pedig elviekben a Lumia 930 egyik hivatalos tartozékaként debütált volna a piacon. Az elkaszálás okai között nyilván  ott van a Microsoft-Nokia akvizíció is, de valószínűleg nem ez volt egyben az egyetlen is.

A kínai @nokibar jóvoltából most egy remek kis videó került fel az internetre, melyen tökéletesen szemügyre lehet venni az eszköz müködését. Az már a videó alapján is sejteni lehet, hogy a célkeresztben lévő okosóra rendszere még “mai szemmel” nézve is kiforrotnak tűnik, sőt az se lehetetlen, hogy a demonstráció során már egy előszériás modellt mutattak be a videó készítői.

A könnyen kezelhető felület a Windows Phone 8-ra építette, melybe a Nokia szépen belecsempészte a saját megoldásait, hogy egy gesztus alapú kezelést tudjanak létrehozni, ezzel megnyitva különböző alkalmazásokat, szolgáltatásokat. Ezen gesztus alapú vezérlés egyébként a Nokia N9 világából köszönt volna vissza. Funkcionalitással sem lett volna gond, hisz hota volna a megszokott szintet, ami manapság egy okosóra nyújtani tud. És ne feledjük el, hogy a ‘Moonraker’ fejlesztése egészen 2014-ig nyúlik vissza.

Ahogy fent a videón is látható volt, a Nokia talán egy korszakalkotó eszközt tudott volna piacra dobni. Bár maga a ‘Moonraker’ el lett kaszálva, de azért némi öröm az ürömben, hogy a Nokia okosóráján demonstrált müködési elv (illetve talán maga a rendszer is) visszaköszönt a Microsoft Band első és második generációjában. Így úgymond az újrahasznosítás megtörtént, csak a tálalás mikéntje változott.

Ha kíváncsia vagytok a ‘Moonraker’ további részleteire, kattintsatok ide:

Forrás: Neowin

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.