2017 lehet a Nokia éve!

Egy frissen megjelent prezentáció, mely egyenesen a Nokia Technologies-tól származik, tartalmaz pár ropogós információt, melyen keresztül bepillantást nyerhetünk a finn vállalat jövő évi terveibe.

nokia-brand-log-2017

Ha úgy vesszük, akkor a Nokia – mint a főnix madár – a hamvaiból támad fel újra, és nyilván a finnek se veszik félvállról a dolgot. Bár a titkolódzás továbbra is nagy, nyilván nem akarnak semmit se elkapkodni a visszatéréssel, hisz egy nagy múlttal rendelkező brand van a hátuk mögött. A most felkerült prezentáció nagy valószínűséggel befektetőknek készült, mely alapján a Nokia nagy vonalakban fel tudta vázolni jelen helyzetét és a jövő irányába való kitekintéseit.

Jelenleg, ha csak a mobil eszközök piacát nézzük, az egyetlen jelenlegi szereplő a Nokia N1 tablet, amely mintha inkognitóba született volna, így nem is minden piacra jutott el. De ez nem feltétlenül jelentette azt, hogy sikertelen terméket hozott össze a vállalat a Foxconn-nal karöltve. Időközben “nagy bevásárlását” is végrehajtottak a technológia hipermarketében, így többek közt maguknak tudhatják az Alcatel-Lucent mobilhálozat fejleszéseit, a Withings digitális eszközeit, valamint beleharaptak a VR tortába, ahol elsők között mutatták be az OZO-t, mely egy teljes értékű VR kamera – elsősorban filmstúdióknak fejlesztve.

Ezen sikereket látva lassan körvonalazódni kezdett, hogy a Nokia bizony visszatér a mobil eszközök piacára. Két partner cég is meg lett nevezve, akik felelősek lesznek a gyártásért és az értékesítésért. Ahogy az alábbi képen is látszik, a fő irányító szerepet a frissen alakult HMD Global fogja ellátni. Többek közt ők fogják a kapcsolatot szorosabban összefűzni a Nokia és a Foxconn (azon belül a FIH Mobile) között. Ezzel a gazdasági egységgel együtt a HMD Global 10 évre előre kizárólagos jogot kapott a Nokia név használatára, amelyhez a cég rögtön hozzácsapott előre egy jó 500 millió eurós költségkeretet marketing gyanánt.

nokia1

Ez alapján elmondható, hogy nem bíznak semmit a véletlenre, egy erős, piacképes márkaként akarják újra visszahozni a Nokiát. Érdekes megoldás lett továbbá eszközölve, ami a 3 vállalat együttműködését szorosabbra fűzi. A  HMD Global vállalja át a Nokia telefonok és kiegészítők fejlesztését-terjesztését (nyilván azért a Nokiának is lesz beleszólása), a gyártási-összeszerelési folyamatokat a Foxconn (FIH Mobile) kapja meg feladatként és a Nokia fogja szolgáltatni magát a márka nevet, a szolgáltatásokat és a szabadalmakat.

nokia2

Továbbá az is egyértelműsítve lett, hogy 2017-ben több okostelefonnal fognak debütálni, amelynek az első eseménye talán pont a Mobile World Congress lesz, ahol a Nokia vezérigazgatója, Rajeev Suri is tartani fog egy előadást a publikumnak. De azért ne siessünk előre, várjuk ki a végét. Remélhetőleg jövőre minden részletre fény derül. Viszont aki kíváncsi a prezentáció további részleteire az kattintson a “Forrás”-ra.

Forrás: Nokia Technologies

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.