“Világatlaszon” dolgozik a Microsoft

Még az ünnepek előtt a Microsoft egy komoly bejelentést tett, melynek keretén belül több, helymeghatározó szolgáltatással, térképészeti techóriással is összefog, hogy egy tökéletesebb térképet fejleszthessenek ki. Természetesen az adatmegosztáshoz saját szolgáltatásait, mint Cortana-t vagy a Bing Maps-et is integrálnák.

1481805933_here-microsoft_story

A partnerek közt megtalálható a (nem is olyan rég tulajdonost váltott) HERE, a TomTom és az ESRI. A „világatlasz” sokkal részletesebb adatokkal szolgálhat a helyekkel, látnivalókkal, tárgyakkal kapcsolatban, így egy komplettebb térkép szolgáltatást hozhatnak létre közösen. Az atlaszba több, úgynevezett grafikont is integrálna a Microsoft, így a többek között helyet kapna a Bing Tudásháló – amelyet a Microsoft Word is alkalmaz -, az Office Graph és a LinkedIn Professional Graph.

A Microsoft reméli, hogy a partnerekkel karöltve létre tudnak hozni egy olyan együttműködésen alapuló, Microsoft Azure-alapú világatlaszt, amely hatalmas adatcsomagból építkezik, teljesen nyílt platformú és mélyen beépülő integrált szolgáltatásokat tartalmaz. A Microsoft többek közt az alábbiakat nyilatkozta:

„A forgatókönyv alapján az egymáshoz kapcsolódó járművek segítenének egy folyamatosan (up-to-date) frissen tartható térkép adatbázist, amely tartalmazza a forgalmi helyzeteket, az időjárási viszonyokat, amelyhez egy komplettebb és személyreszabott útvonaltervezés párosul. Az intelligens járművek ezzel a szolgáltatással távol tudnak maradni a balesetektől és dugóktól, éttermeket ajánlhat fel ingázóknak, segítene a munkába jutásba, növelné az utazás közbeni biztonságot és hatékonyságot. Az útviszonyokról szolgáltatott adatokat az autó szenzorjai és a sofőr viselkedése alapján összegzi a rendszer, ezzel folyamatos tájékoztatást adva más járművek számára is…”

Bár előfordulhat, hogy még csak kezdetleges állapotban van a rendszer, és a Microsoft a partnereivel egyetemben nem tűztek ki végleges határidőket, viszont az elképzelés alapján roppant figyelemre méltó fejlesztés lehet.

Forrás: Neowin; Microsoft

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.