Flexibilis eszköz lehet a ‘Surface Phone’?

A Microsoft nem először mutatja meg nekünk elképzeléseit a jövő eszközeiről, viszont most először láthatunk egy komolyabb szabadalmi anyagot, amiben a redmondi vállalat egy flexibilis eszköz működési elvét mutatja be. Bár első látásra azt mondhatnánk, hogy nem újkeletű ötletről van szó, egyes részletek mégis másak a többi gyártó elképzeléséhez képest.

maevetablet

Forrás: Westworld (HBO)

Vajon tényleg a ’Surface Phone’ esetleges kialakításairól kaptunk tanúbizonyságot vagy az amerikai vállalat így igyekszik egy konkrét elképzelését időben levédetni? A kérdés jogos, de a megvalósításig talán nem is kell sokat várni. Gondoljunk csak az HBO sorozatában, a Westworld-ben megjelenő tabletekre és telefonokra, amelyek flexibilitásuknak köszönhetően nem csak „egyféle” feladatra használhatják a Delos munkatársai.

Valamint a kihajtható, több elemből felépülő eszközök jelenléte nem is lehet oly távoli, hisz többek között az LG is rendelkezik már olyan kijelzőkkel, melyek eléggé flexibilisek, hogy egy összecsukható okostelefon vagy tablet kijelzőjét adják.

Sőt tovább nyújtva a mézes madzagot, a Microsoft egy olyan megoldást mutat meg a szabadalomban, melynek köszönhetően a zsanérok úgymond hiányoznak, és a megfelelő merevségről két összecsatlakozó mágneses pánt gondoskodik, melyek a képernyők összecsukásakor egy számukra kialakított vájatba kerülnek vissza. Az ötlet valóban meggyőző, a kérdés már csak az lesz, hogy mennyire számít költséges technológiának a megoldás.

De a Microsoft ezzel nem is ál meg, mert fiókszerűen kihúzható kijelzők megoldásán is igyekezet gondolkodni, mellyel többek közt a megjelenítő képátlóját, felbontását lehet növelni. Az biztos, hogy a megoldások egy részét nem fogja szó nélkül hagyni a konkurencia, hisz nem csak a Microsoft, hanem többek között a Samsung és az LG is már bemutatott hasonló koncepciókat, melyek időközben eljutottak a szabadalmi hatóságokhoz.

Az viszont borítékolható, hogy ha valóban megjelenik egy ilyen megoldással a ’Surface Phone’, akkor egy olyan piacra fognak lecsapni, ami tényleg átformálhatja a mobileszközökről alkotott képünken. Továbbá a lassan állóvízzé alakuló okostelefon-piacot is egy kicsit megmozgatná.

Forrás: Windows Central

Reklámok

Flexibilis eszköz lehet a ‘Surface Phone’?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.