Gigantikus Nokia tablet “pózolt” a GFXBench oldalán

Nem nagyon pihennek a finnek, hisz nyakukon az MWC, ahova nagy bejelentésekkel készülnek. Nem is csoda, hisz a Mobile World Congress lesz a Nokia számára a hivatalos visszatérés helyszíne. De hogy ne üres kézzel érkezzenek, folyamatosan fejlesztenek, különböző modelleken futtatnak le teljesítmény teszteket.

gsmarena_002

A most kiszivárgott eszköz a kijelző méretéből kifolyólag tablet lehet, és az sem kizárt, hogy ezzel a Nokia N1 utódját kívánják majd bemutatni. Bár a képátló a két modell között hatalmas hasadékot terpeszt, hisz a 18.4 hüvelykes képátlóra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy kézbe simuló.

Persze ha nem is utódról van szó, akkor is egy komoly tabletről van szó. Ha konkrét konkurenst kellene keresnünk, akkor a Samsung hasonló dimenziókkal megáldott Galaxy View tabletje lenne a célszemély. Mellette valószínűleg nem kell majd szégyenkeznie a Nokia új modelljének, hisz a belsőséget tekintve meg lesz áldva minden földi jóval, ami a felső-kategóriában elvárandó.

Ahogy a képen is látható, a Qualcomm legújabb Snapdragon 835 lapkája adja a készülék lelkét, melynek órajele magokként 2,2 GHz. A grafikáról egy Adreno 540 gondoskodik, és kell is a teljesítmény, hisz egy QHD (1440×2560 pixel) felbontású kijelzővel kell megbirkóznia. Emellett 64 GB belső tárhelyet és 4 GB-nyi memóriát kapunk. Persze csatlakozás és adatkapcsolat terén sincs szégyellnivalója, hisz Wi-Fi, Bluetooth és NFC mellett GPS modullal is felszerelték. Mobil adatkapcsolatok lebonyolítására is képes lesz, hisz egy SIM foglalaton túl 4G/LTE kapcsolati lehetőséggel is bírni fog.

Ezzel viszont olyan gondolata támad az embernek, hogy a HMD Global mindennapi cipekedés mellé akarja majd ajánlani ezt a méretes tabletet. Kérdés, hogy mi fog majd ebből kisülni. Bár kamera fronton még nem akar a Nokia mindenkit lepipálni, de azért a tablet előre is, meg hátra is kapni fog egy 12 megapixeles optikát, mellyel akár 4K felbontású videókat is rögzíteni tudunk. Operációs rendszer terén az eddig beígért Android 7.0 Nougat fog helyet kapni az eszközön.

Bár a kijelző mérete, a mobilitás gondolata erősen kérdőjelessé teszi eme tablet létjogosultságát, de ha lesz is belőle valami, akkor majd csak az MWC-n tudhatunk meg többet.

Forrás: GSMArena

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.