Kistestvért kaphat a Nokia 6

A Nokia visszatérése szinte tökéletes volt, a kínai piac ugyanis nagy érdeklődéssel fogadta a Nokia 6 érkezését, amit a finnek kifejezetten nekik szabták testre. Túl vannak 1,4 milliónyi rendelés felvételen is így panaszkodni nincs is értelme. Viszont most egy teljesítmény teszt futott be a GFXBench „laborjába”, ami messze nem a Nokia 6 paramétereivel kérkedik.

nokia-heart-gfxbench

Úgy tűnik, hogy a Nokia 6 kaphat maga mellé egy kistestvért, hisz a Nokia ’Heart’ (azaz ’Szív’) kódnév alatt bemutatkozott modell tulajdonságaival a Nokia 6 alá kíván pozícionálni. Mondhatnánk, hogy ez lesz a Nokia belépőszintű modellje, ha bemutatják. Sőt, akár az is előfordulhat, hogy ez a modell lesz a nemzetközi piac belépőszintű modellje, melyet már a világ több országában is értékesíteni kíván majd a HMD Global.

De nem kell elkeseredni a belépőszint kapcsán, mert így sincs mit szégyelni a „szíves” Nokiának. Ugyanaz a Qualcomm Snapdragon 430 teljesítene szolgálatot, mint a Nokia 6 esetén, valamint ezzel együtt a grafikus számításokról az Adreno 505 fog gondoskodni. Viszont ezen kívül már visszább vettek a tervezők, hogy még inkább alá tudjanak pozícionálni a Nokia 6-nak.

Először is a 5.5”-es Full HD kijelző helyett itt már „be kell érni” egy 5.2”-es HD (720×1280 pixel) felbontású kijelzővel. Tárhelyből és memóriából is kevesebből kell gazdálkodnia a készüléknek: míg az előbbi 16 GB, addig az utóbbi pusztán 2 GB. Kamera is „gyengébb” lesz, hisz a 16 megapixel helyett csak 12 (vagy 13) megapixeles érzékelőt kapun. Előlapi kamera esetén 8 megapixeles selfie kamerát kapunk, így nem kell lemondani a minőségi fotókról. Mindkét kamerával maximum Full HD (1080×1920 pixel) felbontású videókat tudunk majd rögzíteni.

A nagy különbség még, hogy még a Nokia 6 esetén a FIH Mobile (a Foxconn leányvállata és a HMD Global partnere) volt megbízva az Android testreszabásával, addig itt már a HMD Global végzi el a feladatot. Így az is előfordulhat, hogy a kezelőfelület kicsit más lesz, mint amit megismerhettünk a Nokia 6 esetén.

Remélhetőleg az MWC alkalmával többet is megtudunk majd a készülékről, már ha nem csak egy belső fejlesztői prototípusról van szó. Ti is „szívesen” megismerkednétek vele?

Forrás: GFXBench

Reklámok

Kistestvért kaphat a Nokia 6” bejegyzéshez egy hozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.