Mi lett veled Messenger?

Sajnos bekövetkezett a legrosszabb, hisz tegnapi nappal bezárólag a Facebook Messenger támogatása megszűnt Windows Phone 8-on és 8.1-en. Ezzel nem kevés embernek okoztak problémát, és bizony ilyenkor megfelelő megoldás találni a legnehezebb. Most igyekszünk egy könnyebben emészthető alternatívával szolgálni.

Bevezetés

Bár a Windows 10 Mobile megjelenése nem egy felhasználónál okozott csalódást, mikor kiderült, hogy nem mindegyik Lumia kapja majd meg frissítésként. A döcögős kezdet sem vetett jó fényt a platform jövőjére, ami miatt sokan átpártoltak a konkurenciához, vagy egyszerűen maradtak a már jó bevált WP8-nál.

facebook-messenger-windows-phone

A fekete leves akkor jött igazán, mikor különböző alkalmazások fejlesztői sorba zárták be a kapuikat a Windows Phone előtt, ezzel magára hagyva a felhasználókat. Ezek után végképp csak a más platformmal való megismerkedés vagy a Windows 10 mobilos verziójára való váltás jelentett megoldást.

Bár a mai napig bőven van ellenérzés a Windows 10-zel kapcsolatban, azt mindenképpen érdemes leszögezni, hogy már messze nincs olyan szörnyű állapotban a platform, és fokozatosan fejlődik. Bár Dunát nem fogunk vele rekeszteni, és így sincs garancia, hogy minden egyes alkalmazás megtalálható lesz itt is – mint a konkurenciánál – viszont a rendszer maga használható. És itt érünk el a lényeghez: miért született meg ez a cikk?

Nos, létrejötte elsősorban nem marketing fogás – nem akarunk senkit meggyőzni arról, hogy ennél nincs tökéletesebb. De ennek ellenére jelen helyzetben ez lehet a legjobb megoldás, ha jól bevált és ismerős környezetben akarunk böngészni az okostelefonok világában. Bár egyre fogyatkozik az új Lumiákból álló raktárkészlet, nem érdemes elmenni a használt piac mellett sem. Nem mindig bóvli, sérült darabokat lehet kapni, és ha valaki elég ügyes, akkor akár az eBay-en is megtalálhatja a megfelelő darabot.

Ahhoz, hogy a Messengerhez köthető és ahhoz hasonló gondokba ne ütközzünk, két tervvel tudunk szolgálni:

  • ‘A’ terv: Váltás egy olyan Lumiára, amely Windows 10 Mobile futtatására képes
  • ‘B’ terv: Megvárjuk, míg megjelennek az újdonsült androidos Nokiák

Csapjunk is bele. Lapozz tovább.

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.