13 eszközre érkezhet meg a Creators Update

Már maga a szám is bőven ad okot felháborodásra vagy csalódottságra, de a lista még nem a Microsofttól származik, hanem a ZDNet oldaláról. Természetesen a vállalat is tett egy nyilatkozatot a lehozott cikkben.

win10creators

Aki még viszonylag követi a történéseket a Windows 10 Mobile háza táján, az tudhatja, hogy a következő nagy Windows 10 verzió, a Creators Update (vagy akár nevezhetjük Redstone 2-nek) egy nagyobb késéssel, április 25-én fog debütálni az azt támogató telefonokon. És bizony a lista eddig 13 készülékről számol be.

Meglepően kevés készülékről van szó, ami részint betudható annak, hogy a gyártók már nem igazán törik magukat, hogy Windows 10 Mobile alapú telefont fejlesszenek – főleg mióta a Nokia is „kiszállt” a bizniszből. Másrészt viszont több olyan cég is volt, mely vagy nem támogatta a Windows 10 Mobile telepítésének lehetőségét, vagy egyszerűen nem feleltek meg a minimális kritériumoknak.

A frissítést elviekben csak a következő modellek kapják meg:

 • Alcatel IDOL 4S
 • Alcatel OneTouch Fierce XL
 • HP Elite X3
 • Lenovo Softbank 503LV
 • MCJ Madosma Q601
 • Microsoft Lumia 550
 • Microsoft Lumia 640 / 640XL
 • Microsoft Lumia 650
 • Microsoft Lumia 950/950 XL
 • Trinity Nuans Neo
 • VAIO VPB051

Ami a Microsoft részéről eddig információ gyanánt kaptunk, az meglepően kevés és szűkszavúra sikeredett. Hivatkozásuk szerint azért marad ki több modell is a frissítési ciklusból, mivel olyan hardverekkel, komponensekkel rendelkeznek, melyek már nem kompatibilisek az Alkotói Frissítéssel.

Az egészben a legfurcsább az, hogy a Windows Central lehozott egy cikket, melyben többek között megemlítette, hogy több „idősebb” Lumia készüléken – mint a Lumia 930 és 1520 – sokkal jobban fut a Creators Update, mint maga az évfordulós – aka Anniversary – frissítés. Plusz ha azt vesszük, hogy a Lumia 640/640 XL párosban ugyanaz a lapka (Snapdragon 400) teljesít szolgálatot, és megkapják az új verziót, akkor példának okáért miért marad ki a Lumia 730/735 és a 830. Ez alapján végképp érdekes szituációról van szó, hogy a Microsoft részéről egészen más nyilatkozatot kaptunk.

Némi öröm az ürömben, hogy az amerikai cég hamarosan el fog indítani egy oldalt, melyen a különböző modellek életciklusáról lehet információkat gyűjteni, valamint az oldal tájékoztatást fog adni arról, hogy mely okostelefon mennyi ideig lesz támogatott. Továbbá a Microsoft azt is nyomatékosította, hogy biztonsági és teljesítménynövelő frissítéseket továbbra is kapni fognak a „hátrahagyott” készülékek, így még egy ideig nem kell amiatt aggódni, hogy a telefonunk magára marad.

Forrás: Windows Central

Reklámok

13 eszközre érkezhet meg a Creators Update” bejegyzéshez egy hozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.