Közös munkába fog a Casio és a Microsoft

A közös projekt keretében a Microsoft a Casio-val egy szabadalmi licencszerződést kötött meg, amely alapját az okosóra technológiák fogják kitenni. Nagy a valószínűség, hogy most nem egy Band 2 utód születésének leszünk szemtanúi.

casio-microsoft-smartwatch2

A Microsoft Band 2 gyártását már lassan egy jó éve felfüggesztette az amerikai vállalat, ami alapján sokakban csak egy kérdés maradt: Miért? Sajnos válasz nem sok kerül nyilvánosságra, és a mai napig ködbe burkolódzik az igazság, hogy pontosan miért nem készült utód a Band 2 okosóra után.

A szabadalmi „akcióból” mint két cég teljesen kiveszi a részét, plusz mindketten profitálhatnak a dologból. Íme a Microsoft közleménye:

Hétfőn, a Microsoft Technology Licensing LLC és a Casio Computer Co. Ltd. bejelentette, hogy új szabadalmi licencszerződést írt alá, amely magába foglalja az okosóra-technológiák széleskörű lefedettségét. A Casio okosórái, melyek magukba foglalják többek között a Casio WSD-F10 és WSD-F20 intelligens eszközöket, modern közösségi funkciókkal vannak felszerelve, de ugyanakkor számos érzékelővel rendelkeznek. Ezek támogatnak többféle kültéri tevékenységhez köthető funkciót, mint a tevékenységeink nyomon követése, a magasságmérő, a barométer és az iránytű adatainak rögzítése.

Sajnos arra eddig nem derült fény, hogy a Microsoft ebből mit fog kihasználni, de inkább úgy tűnik, hogy a Casio fog több Microsoft által bejegyzett szabadalmat használni, mellyel az Android Wear-től való függőséget tudják majd csökkenteni. Bár, ha arra gondolunk, hogy hiányzik egy remekül összerakott okosóra a Microsoft kínálatából, akkor a remény is fellángolhat. De persze erre garanciát jelenleg senki nem tud vállalni. Várjuk meg, hogy mi sül ki az egészből.

Forrás: Windows Central

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.