ChecOut M – mobil fizetési rendszer Windows alapokon

Izgalmas héten van túl a BUILD 2017 fejlesztői konferencia, ahol több újdonságra is fény derült. Most ezek közül válogatva mutatjuk be a Innowi által fejlesztett ChecOut M „telefont”, mely Windows 10 alapokon nyugszik.

checout-m-1

Napjainkban egyre komolyabb hangsúlyt igyekeznek arra fektetni, hogy a fizetési rendszerek minél inkább mobilak és egyszerűen alkalmazhatóak legyenek. Az értékesítési pontok (az PoS – point-of-sale) egyik legnagyobb kihívása, hogy minél szélesebb körben támogatott fizetési módokkal rendelkezzenek, mellyel az igényeket könnyebben ki tudják elégíteni.

Az a piaci szegmens nem új keletű dolog, de még olyan kicsi a verseny benne, hogy most érdemes lépni. És a Microsoft most az Innowi-val közösen létrehozta a ChecOut nevű fizető eszközt, mely leginkább egy nagy Windows alapú telefonra hajaz, amelyet teletűzdeltek különböző extra szolgáltatásokkal. Csak itt a rendszer már alapból más alapokon nyugszik.

Először a telefon lelkét nem Qualcomm adja, hanem az Intel. Az Intel Atom processzor a „Cherry Trail” generációba tartózik, így ezek után jogos a megérzésünk, hogy itt nem egy „mezei” Windows 10 Mobile-al van dolgunk. Nem bizony, hisz itt egy Windows 10 teljesít szolgálatot, azon belül is a Windows 10 IoT (azaz Internet of Things) for Enterprise. Kezelőfelülete egy az egyben megegyezik az asztali Windows 10-zel, ám itt a cél pont az, hogy az eszközt minél mobilabb felhasználási körökben lehessen használni. A Windows 10 IoT verzióját elsősorban olyan eszközökbe szánják, amit a mindennapi életben fontosnak tartunk (mint. például klíma, hűtő, világítás), és ezzel könnyebb egységes kezelést tudunk létrehozni.

checout-m-2

A rendszer akár okostelefonokban megállná a helyét, de jelen állás szerint a Microsoft nem ebbe a szegmensben szánja. Egyébként, ha csak egy okostelefonként gondolnánk a ChecOut M-re, akkor egyáltalán nem kéne szégyenkeznie a tudását illetően.

A készülék két kijelzővel rendelkezik. A fő kijelzője egy 6.3 hüvelykes full HD panelt takar, míg a hátlapra helyezett kijelző 2.7 hüvelykes – ez elsősorban a vendégek, vásárlók számára hasznos digitális aláírás vegy éppenséggel pinkód megadása végett. Csatlakozás terén rendelkezik SIM foglalattal, melynek köszönhetően 4G hálózaton is szörfölhetünk a neten, de rendelkezésre áll Wi-Fi is. A biztonságot ujjlenyomat-olvasó fokozza. Árukeresés megkönnyítése érdekében az eszközt lézerszkennerrel is elláták, melynek köszönhetően a vonalkódok beolvasása még könnyebbé válik.

Fizetésre több módon is sort keríthetünk. Elsősorban van a mágneskártyák kezeléséhez fontos leolvasók, akár a mágnescsíkot akarjuk leolvasni vagy éppenséggel a chipről kívánjuk beolvasni az adatokat. Ezen felül érintésalapú fizetés is megoldott NFC-vel, amely támogatja a Google Wallet és az Apple Pay-t.

És ezzel a tudásbázis még nem fogyott ki, hisz a Windows 10 IoT-nak köszönhetően egy komolyabb rendszerrel is tud kommunikálni a készülék Azure, Power BI és Microsoft Graph használatával egyaránt. A biztonságos fizetésekre vonatkozó szabványoknak megfelel a készülék, így az adatlopástól nem kell aggódni.

Forrás: Windows Central

Reklámok

ChecOut M – mobil fizetési rendszer Windows alapokon” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Hej!
    Ha a Lumiámon, Magyarországon is szimulálhatnék valami hasonlót. Már a Mobiltárca sem működik (még az androidon sem)

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.