Előkészületben a Nokia 105 és 130 utódja

Úgy tűnik, hogy a HMD Global nem viccelt, amikor azt mondta, hogy komolyan gondolja a hagyományos mobiltelefonok piacát. Ugyanis a kínai szerveknél újabb nyomógombos telefonok jelentek meg.

Új Nokia 105 fehér színben (TA-1010)

Bár sokan úgy gondolták, hogy az új „tulajdonosok” pusztán egy stílusérték miatt támasztották fel a Nokia 3310-et, a finn startup cég komolyan gondolja a piaci jelenlétet ebben a szegmensben. Bár a nyomógombos, hagyományos mobiltelefonok piaca az „okosítás” ellenére továbbra is zsugorodik, még mindig vannak olyan szegmensek, ahol ezek a készülékek tudnak a legnagyobb erénnyel bírni.

Most nagy valószínűséggel a Nokia 105 és a Nokia 130 utódjáról rántották le a leplet a kínai hatóságok. Persze a funkciók terén nem kell nagy újdonságokra számítani, sőt az is borítékolható, hogy az eddig megszokott Nokia Series30+ mobilplatform fog szolgálatot teljesíteni a modelleken.

Új Nokia 105 fekete színben (TA-1034)

Bár a mai napig nagy homály fedi azt, hogy a Series40 platform hová tűnt – lévén, hogy sokkal nagyobb tudású platform volt -, kicsi az esély, hogy valaha fogunk ezzel a rendszerrel „felszerelt” hagyományos telefont. Inkább az a realitás talaja, hogy a Nokia Asha Touch software platform elmúlásával a Series40 is oda lett.

De visszatérve a telefonokhoz elmondható, hogy nem lesznek olyan karcsú szépségek, mint az új Nokia 3310. Sőt, anyaghasználatban is kicsit spórolósabb minőséget garantálhatunk. Viszont a képen alapján látható, hogy jó fogású eszközök lesznek. És hogy ne egy kaptafára készüljenek, mindegyikük kapott egy kis dizájnt is, hogy könnyebben megkülönböztethetőek legyenek a modellcsalád többi tagjától.

Új Nokia 130

Az új Nokia 3310-től is örököltek pár elemet, ami a kijelző dizájnjában és a nyomógombok kiosztásában valósul meg. Sőt az új Nokia 130 többet is nyújthat, mint az eredeti, hisz itt már kamerát is kap majd az utód, ami jó eséllyel maximum 1.3 megapixel felbontású lehet. Ami egyedül érthetetlen a dolgokban, hogy mindkét modell az adatok alapján maximum 2G hálózatok kezelésére képes, hisz ez hálózati platform a 3G és 4G/LTE (sőt lassan az 5G) térnyerésével egyre inkább kiszorítja. Vannak olyan piacok, ahol már meg is szűnnek rövid időn belül.

De majd mindent idejében. Remélhetőleg hamarosan többet tudunk meg az újdonságokról.

Forrás: GSMArenaTEENA 1, 2, 3 (képek)

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.