Képek egy elfeledett Surface tabletről

2014-ben a Microsoft eredetileg két Surface modell-t mutatott volna be. Az egyik maga volt a Surface 3 Pro, a másik pedig egy kisebb testvér, ami soha nem látta meg a napvilágot. Ez volt a Surface Mini.

surface-mini-hero-start

A Windows Central jóvoltából most erről a kis tabletről is tudomást szerzett a világ. Ahogy a fenti képen is látszik, a Surface Mini nem más, mint egy összekicsinyített Surface 3 Pro, de a tudása messze nem olyan „pro”, mint a nagytestvéré.

Itt is megtalálható az a kitámasztó, mely a Surface Pro modellek egyik ismertető jegye, csak itt a dőlés szöge messze nem olyan tág határok között volt mozdítható, mint a Pro 3 esetében. Csak 3 fokozott állt rendelkezésre: egy csak szimpla megtekintésnél volt kényelmes, a következő pozíció a képernyőn való gépelést könnyítette meg, a harmadik pozíció meg valahol a kettő közötti állapotot igyekezett kielégíteni.

A Surface Mini további ismérve az lett volna, hogy több vibráló színben lehetett volna kapni, mellyel egyértelműen a fiatalokat célozta volna meg a redmondi vállalat. Viszont a készülék lelke már nem Intel és asztali Windows alapokon nyugodott. Bizony, ez egy Windows RT alapú Surface tablet lett volna a Nokia Lumia 2520-hoz hasonlóan.

A rendszer meghajtásáról az akkori csúcs, egy Qualcomm Snapdragon 800 gondoskodott, melyhez egy Adreno 330 grafikus gyorsító és 1 GB-nyi RAM volt társítva. Ezenfelül a tablet 32 GB-os belső tárhellyel, microSD bővíthetőséggel és kétsávos Wi-Fi-vel rendelkezett. A megjelenítő panel 1440×1080 pixel volt, amit még messze nem lehetett volna fullHD-nek nevezni.

A Surface Mini ugyanúgy tudta volna használni a Surface Pen-t, mint a család többi tagja, de mivel nem jelent meg, így nem tudta megmutatni ezt a tudását. Az egészben pedig az a legérdekesebb, hogy a megjelenés előtt néhány héttel darálták be, tehát lényegében készen volt az eszköz. A vállalat indoka a visszavonás mellett az volt, hogy a Surface Mini nem rendelkezett akkora egyedi értékesítési ponttal, ami miatt érdemes lett volna a boltok polcaira tenni.

Talán tényleg ez volt a legjobb megoldás, de az ellenkezőjéről már soha nem fogunk megbizonyosodni.

Forrás: Windows Central

Reklámok

Képek egy elfeledett Surface tabletről” bejegyzéshez egy hozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s