Szabadalmi megállapodást kötött a Nokia és a Xiaomi

Napjainkban, ha bárkit megkérdeznek arról, hogy ismeri-e a Xiaomi-t, mint márkát, biztosan tud legalább egy helyes választ adni. Legtöbben nyilván az okostelefonjaikat ismerhetik, de a kínai vállalat több piacon is jelen van, és nem kis sikerrel tudja eladni termékeit.

httpassets-hardwarezone-comimg201707nokia-xiaomi-patent-deal-signing

Most viszont még tovább igyekszik magát erősíteni a piacon, és ehhez nem máshoz fordult, mint a Nokiához. Ezen persze nem is kell nagyon meglepődni, hisz a mai napig a Nokia rendelkezik a legtöbb saját szabadalommal, ami a telekommunikációs irányt érinti. Nem egy gyártó készülékében biztosan ott lapul egy Nokia által levédett szabadalom, amit mindenki a legnagyobb természeteséggel használ nap mint nap.

A most megkötött szabadalmi megállapodás keretén belül több hálózati megoldást, valamint a virtuális valóságra (VR), a digitális asszisztenesekre és a mesterséges intelligenciákra (AI) alapozott megoldást és szabványt fog felhasználni a Xiaomi. Ezzel együtt a kínaiak célja nem titkoltan a még erősebb piaci szereplés megteremtése lesz, főleg a saját házuk táján.

És természetes a Xiaomi sem rejti véka alá a terveit, hisz a cél az lesz, hogy a Nokiával egy hosszútávú kapcsolatot építsenek ki, melynek köszönhetően akár egymást is ki tudja segíteni a két vállalat. Mint ahogy erről Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója is nyilatkozott:

„…a Nokiával való közös együttműködés lehetővé teszi, hogy megragadjuk a vezetőszerep lehetőségét a nagy teljesítményű hálózatok kiépítésében, valamint a szoftverekben és a szolgáltatásokban. Olyan figyelemreméltó termékeket és szolgáltatásokat kívánunk nyújtani ezzel, melyek világszerte a legjobb felhasználói élményeket nyújthatják a MI rajongóknak…”

A kínai cég több, mint 30 országban van jelen, aminek köszönhetően az együttműködés még gyümölcsözőbb lehet a finnek számára is. Kíváncsian várjuk majd az eredményeket.

Forrás: Nokia

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.