Valós képeken a Nokia ‘Mercury’

Talán néhányan még emlékeztek arra a Nokia/Microsoft tablet képére, amely az akvizíció közepette született meg, és sajnos ugyanarra a sorsra jutott, mint megannyi társa. Mielőtt még bármi nyomot is hagyhattak volna a világban, be lettek zúzva.

20170703_205701_482-Custom

Akiről most szó van, az nem más, mint a Nokia ’Mercury’ kódnéven fejlesztett, Windows RT alapú tablet, mely a Nokia Lumia 2520 mellé pozíciónált termék lett volna. Ugyanis a Nokia ’Lumia 2020’ vagy éppenséggel a ’Surface Mini’-vel ellentétben ez a tablet teljesértékű Windows 8.1-et futtat. Tehát, ami a Windows RT-nél hátrányt jelentett, az itt meg se látszott volna.

Persze egy asztali Windows futtatásához más alapokat kellett beépíteni, így a ’Mercury’ lelkét egy 1.6 GHz-es Intel Atom processzor, melyhez 1 vagy 2 GB memóriát csatoltak volna. A tablet további érdekessége, hogy az elő- és hátlapi kamerán kívül SIM és microSD kártya foglalattal is rendelkezik – lásd oldalt a különálló ajtókát-, így akár 4G/LTE hálózatokon való szörfölésre is lehetőségünk lett volna.

Kíváncsiak lettük volna, hogy mi történik, ha tényleg piacra került volna. Nagy bukta vagy egy nem mindennapi lehetőség rejlett-e volna benne? Sajnos erre már nem kapunk választ, helyette maradnak a képek az egyik prototípusról.

Forrás: Windows Blog Italia

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.