Bemutatkozott a felfrissített Nokia 130

A Nokia 105-tel egy időben a Nokia 130 utódja is bemutatkozott, ami nem meglepő módon az előd nevét viseli. Lényegében itt is egy vérfrissítésen esett át a modell, ami elsősorban a dizájnt érintette.

Nokia_130-Colors

Még 2014-ben jelent meg az eredeti Nokia 130, ami a nyomógombos telefonok között is az abszolút minimumot igyekezte adni, de persze emellett a strapabírás is fő szempont volt. Az biztos, hogy formára kicsit kívánatosabb az új Nokia 130, mint a régi, így lehet, hogy komolyabb szerepet is kaphat a kínálatban.

Ha az új Nokia 105-tel kívánjuk összehasonlítani, akkor elmondható, hogy a 130 egy jobb tudású telefon. Már maga a formavilágával sem kíván hagyományos értelembe vett telefon benyomását venni, hisz itt a ferde síkok és vonalak, valamint görbületek az uralkodó jegyek.

Nokia_130-hero2.png

De nem ez az egyetlen különbség. Itt már kapunk egy 1.3 megapixeles, fixfókuszos kamerát, amivel nem leszünk a fotózás bajnokai. de mégis ad egy pluszt a kínálat részeként. Itt a belső tárhely már kétszeresére hízott, azaz 8 MB (igen, megabájt) áll rendelkezésre, ami – ha nem lenne elég – microSD kártyával 32 GB-ig bővíthető. Ami még fontos különbség, azaz az energiaellátás, ugyanis itt már egy 1020 mAh-s egység áll rendelkezésre. Ezzel a plusznyi árammal 44 órányi FM rádió hallgatásra vagy akár 11 órányi filmnézésre lesz lehetőségünk.

A többi tulajdonság egy az egyben megegyezik a Nokia 105-tel: 1.8”-es QVGA felbontású LCD kijelző, beépített LED zseblámpa és Series30+ mobilplatform. Itt is ugyanúgy előtelepítve megtalálható lesz a Snake Xenzia, és ezen felül még további 5 Gameloft játék is kipróbálható lesz rajta, amit a későbbiekben meg is vásárolhatunk.

A Nokia 130 elérhető lesz egy- és két SIM-es változatban is, színválasztékot illetően pedig fekete, szürke és piros színekben lesz kapható. Ennyi „extrához” a HMD Global egy 22 dolláros (durván 5600 Ft) árcédulát tűzött ki. Kérdés, hogy mennyire lesz egy slágertermék a tudásban sokkalta jobb Nokia 3310 mellett.

Forrás: Nokia

Reklámok

Te mit gondolsz róla?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.