Pletyka: Két zászlóshajón és két középkategóriás készüléken dolgozik a Microsoft

A közelmúltban nem is oly kevés középkategóriás- és belépőszintű okostelefonról rántotta le a leplet a Microsoft. Ezek közé tartozik a (nagy eséllyel) sikerdíjas Lumia 640/640XL páros, de ott van az új Lumia 540 és a Lumia 430 is. Viszont most felröppent a hír, hogy a redmondi óriásvállalat két felsőkategóriás készülékkel is bővíteni szeretné a kínálatát. Bár ez nem ad teljes választ, akár a nevet illetően, de előzetesen akár hívhatjuk Lumia 940 és Lumia 940XL-nek a két modellt.

A cikk forrása angol nyelven elérhető itt/The source of the article in English is available here

gsmarena_001Az egyik készülék valószínűleg egy 5 hüvelykes kijelzőt fog kapni, míg a másik a spekulációk alapján lehet akár 5.7 hüvelykes is. Viszont nem ez az út lesz a főmérvű, akkor nagy valószínűséggel a kamerákban kereshetjük majd a különbséget.Tehát 24-25 megapixeles hátlapi kamera, és egy 5 megapixeles (vagy annál nagyobb), előlapi selfie kamera, valamint natív ceruzák támogatása.

Ha konkrétan a specifikáció szintjén szeretnénk maradni, akkor érdemes arra is figyelni, hogy nagy valószínűséggel Windows 10-el fognak érkezni ezek a modellek. És ha már Windows 10, akkor a hat- és nyolcmagos processzorok támogatása is adva van, így egy még magasabb szintet képviselhetnek ezek a készülékek.

Persze a pletykák nem rendelkeznek pontos részletekkel, de nagy valószínűséggel a Microsoft igyekszik a csúcskategória határait feszegetni a két modellel, és akár exkluzív részletek is belekerülhetnek a készülékekbe. Mint például a 3D-s érintés és az  írisz szkenner.

Előreláthatólag a Windows 10-et futtató készülékek armadája majd csak a 2. vége és 3. negyedév elején (közepén) érkezhetnek meg. Bár ez nincs kőbe vésve.

De most ugorjunk a két középkategóriás modellre. Valószínűleg itt most elsősorban a Lumia 830 utódjáról beszélhetünk, amit most akkor nevezzünk Lumia 840-nek. Nagy esély van  rá, hogy a PureView technológia marad, és az érzékelő felkúszik akár 13-14 megapixelig is. Képernyőméretileg 5″-el lehet számolni, melyhez egy jobb processzor és lapkakészlet is társulna. Viszont lehet, hogy a dizájn nem sokat változik majd.

A másik középkategóriás masina feltételezhetően a már most is népszerű Lumia730/735 család utódja lehet. Ha követik a hagyományokat, akkor itt majd egy Lumia 740 vagy Lumia 740XL-ről beszélhetünk. 5.5″-es vagy 5.7″-es kijelzőméret akár adott is lehet, és hasonló kamera kerülne bele, mint a fentebb említett Lumia 840 esetén, viszont a PureView technológia kimaradna.

 Mint mindig, most is  csak a sötétben lehet tapogatózni a készülékeket illetően, de ha a pletykák nem maradnak alaptalanok, akkor bizony egy izgalmas nyári Lumia özön elé nézünk. Mindenesetre mi is figyelni fogjuk a változásokat, és reméljük, hogy valami jó sül ki az egészből.

Pletyka: Két zászlóshajón és két középkategóriás készüléken dolgozik a Microsoft” bejegyzéshez egy hozzászólás

Te mit gondolsz róla?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .