AdDuplex: A WP8 eszközök fele képes lenne futtatni a Windows 10 Mobile-t

Bármennyire próbálunk jó képet vágni a dologhoz, a Microsoft múlt heti bejelentése nem volt éppen felhőtlen a Windows 10 Mobile frissítéssel kapcsolatban. Nyílván mostanra már többé kevésbé meg tudott mindenki békélni a dologgal, de most az AdDuplex egy elég komoly görbe tükröt mutatott az amerikai vállalatnak.

gsmarena_002

Sokan számára csenghet ismerősen az AdDuplex cég neve, hisz ez az egyik olyan statisztikákkal foglalkozó oldal, mely elég komoly hangsúlyt fektet a csempés platformra, és hónapról hónapra hozza ki a legfrissebb jelentéseket a Windows Phone-al (illetve most már Windows 10 Mobile-al) kapcsolatban. És most oldal kicsit kivesézte a frissítéssel kapcsolatos feltevéseket, és szigorúan a technikai adatok alapján jött a következetetésük.

gsmarena_003

Ugye a Microsoft legutóbbi közleménye alapján a Windows 10 Mobile futtatásához szükséges minimális hardverkövetelmények között van pár olyan tulajdonság, ami felett sok Windows Phone 8.x felhasználó nem igazán tud egy könnyen szemt hunyni. Ez pedig a tárhely és a memória mérete. Ugyanis a Windows 10 mobilos verziójának futtatásához biztosítani kell a minimum 8 GB-os háttértárat, valamint az 1 GB nagyságú RAM-ot, mely alapján jó pár Lumiára rá tudnánk mutatni egyből, melyek kimaradtak a frissítésből.

És bizony az AdDuplex is erre a következtetésre építette a feltételezését. Ezek alapján bár felvetődik a kérdés, hogy az 512 MB RAM-al rendelkező Lumiák és további Windows Phone 8 alapú okostelefonok miért maradnának ki a jóból. De nyílván az korábban levezeted kis elemzés alapján érhető a kivételezés mibenléte. És akkor lássuk kik is maradtak ki az AdDuplex felmérése alapján:

  • Lumia 525
  • Lumia 820
  • Lumia 920
  • Lumia 925
  • Lumia 1020
  • Lumia 1320

Bár kurtának hat a lista, mégis érdemes figyelemben venni, hogy közülük jó pár Lumia bizony hatalmas népszerűségnek örvendett és örvend a mai napig. És ez az a pont, ami miatt a Windows 10 Mobile térnyerése a statisztikákon se tud olyan fényesen mutatni, amennyire szeretne – rendszerrel való elégedettség ide vagy oda.

gsmarena_005

Bár ha már a statisztikáknál vagyunk, érdemes megemlíteni a legnépszerűbb Lumiák listáját, hisz bármennyire tűnhet meglepőnek, a mai napig a Lumia 520 viszi a prímet a legnépszerűbb Windows Phone-os okostelefonok között. Bizony, a Nokia akkoriban bankot robbantott a modellel, amit a mai napig nem igazán tudott senki túlszárnyalni.

És hogy a “fiatalok” se maradjanak ki, jó látni, hogy a Lumia 520 és 530 utódjául szánt Lumia 535 továbbra is robog a népszerűségi dobogók fokán felfelé, valamint a Lumia 640-nek sincs miért szégyenkeznie, hisz az egyik legjobb ár-érték arányú középkategóriás Windows Phone a piacon, melyet ráadásul most már Windows 10 Mobile-ra is lehet frissíteni. Ugyanilyen sikernek örvend továbbá a Lumia 635 is, bár nála már nem olyan fényes a helyzet, ha az 512 MB-os “testvérről” beszélünk.

Egy szó, mint száz, a mai napig vannak népszerű Lumiák, amelyekről nem szabad elfeledkezni, hisz történelmi mérföldköveknek vehetjük az okostelefonok világában.

Forrás: AdDuplex

Te mit gondolsz róla?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .